Weerbaarheidstraining

*Dit ben ik!

Wat houdt de weerbaarheidstraining in?
Je hebt kinderen die goed weten waar ze goed in zijn en wat ze minder goed kunnen en voldoende zelfvertrouwen hebben. Als ze eens in een lastige situatie zitten dan weten ze wat ze kunnen doen én dúrven ze zo nodig voor zichzelf op te komen.

Er zijn ook kinderen die onderschatten hun eigen mogelijkheden en ‘kunnen’ en durven níet voor zichzelf op te komen, of ze weten ook niet hoe ze dit kunnen doen. Andere kinderen overschatten en overschreeuwen zichzelf, waardoor het ook hen niet altijd goed lukt om op een passende manier voor zichzelf op te komen die voor iedereen prettig is. Voor deze laatste twee groepen kinderen kan een weerbaarheidstraining helpend zijn.

Er wordt aandacht besteed aan jezelf beter leren kennen. Wat vind jij eigenlijk leuk en wat niet? Wat kun jij goed en wat vind jij moeilijk? Waar liggen jouw grenzen; in een spel, in de omgang met anderen? Wanneer is iets plagen en wanneer pesten? Hoe kun je deze dingen aan een ander duidelijk maken, waarbij je ook rekening houdt met de gevoelens en de grenzen van een ander?

Klinkt dit als iets voor jouw kind, of voor een of meer kinderen uit jouw klas? En wil je meer informatie? Neem dan contact op.

* “Dit ben ik!” is een weerbaarheidstraining ontwikkeld voor kinderen in het speciaal basisonderwijs en kan ook ingezet worden in het reguliere onderwijs. In overleg en op aanvraag zijn ook andere doelgroepen en leeftijdsgroepen mogelijk.